The Pheasants

The Pheasants

Tienhovenseweg 39

4121 KT Everdingen

(+31) 0347-351663


Lekpoort


Tea at The Pheasants


‘Nooit zag ik een schoner plek dan Vianen aan de Lek’

Verrassend Vianen


Vianen is een niet zo bekende, maar verrassend mooie gemeente. Vianen en zijn drie kerkdorpen – Hagestein, Everdingen en Zijderveld – liggen in het Groene Hart en dat staat garant voor een breed aanbod aan leuke dagjes uit.


Historie aan het Water


Het centrum van Vianen is een historisch juweeltje: een gaaf middeleeuws stratenpatroon vol rijksmonumenten en mooie doorkijkjes. De stad van de Brederodes, historische vrijstad en poort naar het grote groene gebied van de Vijfheerenlanden. Vianen is een vestingstad aan de Lek met een haven, verdedigingswerken en restanten van kastelen. Een stad met een roemrucht verleden. Kijk op www.invianenuit.nl of www.vvv-vianen.nl.


Nieuwe en Oude Hollandse Waterlinie


Vianen is onderdeel van de Nieuwe en Oude Hollandse Waterlinie: Fort Everdingen vormt een parel in de keten van de linie. In het zomerseizoen doet de Liniepont fort Everdingen aan (www.liniepont.nl). Kijk ook op www.groenehart.info.


Wandel- en fietsland bij uitstek


Er zijn wandel- en fietsroutes te kust en te keur, onder andere in de uiterwaarden langs de Lek, in de natuurreservaten van Bolgerijen en Autena en in het Viaanse bos (www.wandelzoekpagina.nl en www.routeyou.com/nl-nl).Essensteyn
Hagesteinse bos

tags: high-tea, high tea, afternoon tea, engelse thee, bijzonder uitje, vianen, groene hart, tea for two, cream tea, clotted cream, scones, sandwiches, engelse tuin, formele tuin, engelse borders, theetuin, open tuin, trouw foto locatie

Dorp Everdingen